Kunniapuheenjohtaja Eero "Purra" Huhtakallion muistokirjoitus

18.3.2020

Kuva on otettu 25.1.2020 Näsinneulassa Purran 78-vuotis syntymäpäivillä.
Kuva on otettu 25.1.2020 Näsinneulassa Purran 78-vuotis syntymäpäivillä.

Eero ”Purra” Huhtakallion muistolle

 

Sunnuntaina 8.3. Tampereen Kisatovereita ja koko Tamperelaista urheiluyhteisöä kohtasi suuri menetys, kun TKT:n kunniapuheenjohtaja Eero Huhtakallio menehtyi pitkän ja vaikean sairauden uuvuttamana.

Eero oli seuran jäsenille ja toimihenkilöille TKT:n kasvot ja isähahmo useiden vuosikymmenien ajan.

Eeron sydäntä lähellä olivat lapset ja nuoret. Eeron kanssa käymäni sadat keskustelut, kuulemani lukuisat puheenvuorot ja muutamat tuliset riidatkin kertovat, että Eero oli nuorison puolella. Eero halusi tarjota lapsille, etenkin pienituloisten perheiden lapsille,  mahdollisuuden harrastaa ja kokea onnistumisen iloa.  Tämän päämäärän saavuttamiseksi Eero teki valtavan määrän työtä. Työtä josta palkkaa ei maksettu.

Eeron palkka oli se kun hän sai toimia lasten leirillä talkkarina tai kuuluttajana turnauksissa Ensilän vanhan hiekkakentän laidalla. Nähdä lasten onnelliset hymyt onnistumisen hetkellä ja toisinaan myös pettymyksen karvaat kyyneleet. Nekin kuuluvat urheiluun.

 

Eero ajoi TKT:n, nuorten ja urheilun asiaa myös siellä mihin kentältä tai kentän laidalta ei näe.

Seuran puheenjohtajana, jalkapallojaoston sihteerinä, kesäkotijaoston puheenjohtajana, Suomen palloliiton piirivaltuustossa, liittovaltuustossa ja Tampereen kaupungin luottamustoimissa toimiessaan sekä Tampereen seuraparlamenttia perustaessaan Eerolla oli mahdollisuus vaikuttaa jalkapallon ja seuratoiminnan hyväksi koko valtakunnan tasolla.

 

Ensilä oli Eerolle erityisen rakas paikka. Yli 70 Ensilässä vietettyä kesää jättivät jälkeensä suuren määrän ystäviä. Nuo ystävyyssuhteet ovat syntyneet yhdessä vietetyn ajan ja lukemattomien talkootuntien aikana. Välillä on oltu myös eri mieltä. Joskus ovat saattaneet äänenpainotkin muuttua asioista keskusteltaessa, mutta ystävyys joka syntyy ja kasvaa yhdessä tehden, yhteisen hyvän takia ei ihan pienistä erimielisyyksistä lannistu.

 

Suuri joukko ystäviä ja Eeroa kunnioittavia ihmisiä haluaisi jättää arvokkaat jäähyväiset. Nykyisestä poikkeustilanteesta johtuen, Eero ja hänen siniharmaa sydämensä siunataan haudan lepoon perjantaina 27.3. perheen läsnäollessa.