TKT:n miehet ja naiset taistelevat sunnuntaina Pyynikillä 100-vuotiaan seuran kunniaksi

21.8.2020
Tampereen Kisatoverit juhlivat tänä vuonna satavuotista taivaltaan monin tavoin. Tampereen mittakaavassa historiallisen yleisseuran pääjuhla siirtyi keväältä koronakriisin vuoksi syksylle. Jalkapallon osalta juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 23.8. Pyynikin urheilukentällä, kun sekä seuran miehet että naiset pelaavat juhlaottelunsa.

 

Pyynikin urheilukenttä on toiminut TKT:n näyttämönä jo ammoisina aikoina mestaruussarjassa, joten historian lehtien havinaa on aistittavissa sunnuntaina upean puukatsomon lehtereillä. Tällä kertaa kentällä pelataan miesten Kolmosen ottelu TKT-ACE ja naisten Kakkosen kamppailu TKT-JyPK/2.

Pitkän taipaleensa aikana seura on nähnyt maailman muuttuva ympärillään ja seura on luonut itsensä myös usein uudelleen. Eri urheilulajeja on tullut ja mennyt, mutta seuran identiteetti on pysynyt hyvin kasassa ja mahdollistanut sen, että vaikeistakin paikoista on selvitty. -Kyllä täällä on vallinnut aina sellainen yhdessä tekemisen henki, ja yhteistyö esimerkiksi eri lajien ja jaostojen kesken on aktiivista ja luontevaa, muistuttaa jalkapallojaoston puheenjohtaja Joonas Mäenpää.

Jalkapallo on kuulunut seuran lajivalikoimaan katkeamattomasti jo vuodesta 1921 lähtien ja jalkapallo onkin ollut seuran lippulaivalaji jo useamman vuosikymmenen ajan. Viimeisimmästä miesten edustusjoukkueen visiitistä valtakunnan sarjoissa on kulunut jo kohta 15 vuotta, mutta sen jälkeen joukkue on pysynyt tiukasti Kolmosessa yhtä Nelosen kautta lukuun ottamatta. Sen sijaan naisten joukkue on viime vuosina kehittynyt toiminnassaan huimasti ja viime vuonna palkkiona tästä oli upea sarjanousu valtakunnalliseen Kakkoseen.

Junioripuolella TKT:n työ on ollut luotettavaa, vaikka juniorimäärät olivat pitkään loivassa laskussa. Nyt tuo lasku on saatu käännettyä ja pitkäjänteinen työ on tuottanut taas uusia pieniä ilonaiheita. -Meillä on tietenkin kirkkaana missiona aina ollut, että tarjotaan mahdollisimman monelle mahdollisuus hienoon harrastukseen eikä ketään jätetä taloudellisesti syiden nojalla ulkopuolelle, kertoo TKT:n valmennuspäällikkö Kari Kivipelto ja jatkaa: -Tavoite on se, että jokaista pelaajaa autetaan nousemaan hänen parhaalle mahdolliselle tasolleen, oli se sitten mikä tahansa. Tällä Kivipelto viittaa siihen, että siniharmaista on päässyt aina jatkamaan eteenpäin, kun taidot ovat antaneet aihetta siihen. Viime vuosina entisiä ja nykyisiä TKT:n pelaajia onkin esiintynyt Huuhkaja-päivillä varsin tiiviisti. -Me olemme tätä nykyä puhtaasti kasvattajaseura ja ylpeitä siitä, Kivipelto päättää.

Saman ajatuksen jakaa myös puheenjohtaja Mäenpää. -Edustusjoukkuetasolla ei tällä haavaa ole eväitä nousta ylemmäs, mutta toisaalta kilpailu myös miesten Kolmosessa ja naisten Kakkosessa on nykyisin varsin kovatasoista ja mielekästä, Mäenpää summaa. Junioripuolella suurin haaste on ollut se, että pienemmän seuran on vaikea koota yksin B- ja A-juniorijoukkueita täydentämään pelaajapolkua. Tätä haastetta TKT:ssa on lähdetty parantamaan yhteisjoukkueiden kautta. -Meillä on ollut useamman vuoden ajan YJ-toimintaa naapuriseura TPV:n kanssa ja se on ollut molemmin puolin todella hedelmällistä. Tästä täytyy antaa suuri kiitos valmennuspäällikölle ja B-joukkueen toimihenkilöille, Mäenpää kehuu.

Tulevaisuuden kannalta suurin kysymysmerkki on henkilöresurssien riittävyys. -Ammattivalmentajien palkkaaminen nostaa harrastusmaksuja ja siihen me emme halua lähteä. Innokkaiden ja hyvien vetäjien houkuttelu mukaan onkin tällä hetkellä suurin haasteemme. Uskon, että siihen ei oikoteitä ole, vaan seurasta ja sen toimintaympäristöstä on tehtävä mielekäs ja innostava paikka toteuttaa itseään, pohtii Mäenpää.

Yksi iso etu seuralla yhä on, nimittäin Ensilän kesäkoti, jossa on myös harjoittelun ja juniorien pelit mahdollistava tekonurmikenttä. -Tekonurmikenttä on ollut sijoillaan jo noin kymmenen vuotta, mutta tuntuu että nyt koronakeväänä meidän joukkueemme löysi kentän ja koko Ensilän mahdollisuudet taas uudelleen. Tätä täytyy ehdottomasti jatkaa myös tulevaisuudessa, Mäenpää kertoo.

Itse juhlaotteluihin miesten ja naisten joukkueet lähtevät hyvillä mielin. Miesten kausi on sujunut viime kausien tapaan. Plakkarissa on pari hyvää voittoa ja tasapeliä ja sarjasijoitus on yhdeksäs ennen tätä kierrosta. Pisteen ja pykälän edellä on vierasjoukkue ACE, joka koostuu pääasiassa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen opiskelijoista. Viime vuonna Kolmoseen noussut ACE on pelannut ennakkoluulottomasti tälläkin kaudella. TKT:n maalintekijätilaston kärkeä pitävät jaetusti Topias Perkiö ja Kalle Sintonen, molemmilla on tilillään kolme täysosumaa. ACE:lla on vielä pienet mahdollisuudet kavuta itsensä ylempään jatkosarjaan syksyksi, TKT on jo käytännössä varmistanut jäämisensä alempaan jatkosarjaan. Pisteitä molemmat kuitenkin haluavat, joten luvassa on tiukka taistelu.

Naisten kausi on sujunut kovatasoisessa Kakkosessa taistellen. Vielä joukkue on putoamisviivan yläpuolella ja sillä on peli vähemmän pelattuna kuin pahimmilla kilpakumppaneillaan ÅIFK:lla ja PaiHalla. Naisten maalipörssiä johtaa niin ikää kolmella osumallaan Janica Peltomaa. JYPK/2 puolestaan kuuluu sarjan ylempään keskikastiin. Sunnuntaina TKT:n naisilla on kuitenkin oiva sauma ottaa voitto ja tärkeät kolme sarjapistettä.

 

Tervetuloa seuraamaan TKT100 -juhlaotteluita Pyynikille su 23.8.2020!

Portit avataan klo 13.00.

 

Ottelut

klo 14.00 Miesten Kolmonen: TKT-ACE

klo 16.45 Naisten Kakkonen: TKT-JyPK/2

 

Vapaa pääsy!

 

Paikan päällä kioski ja peliherkkuja!