Taito- ja kykykoulu

INFO - mikä taito- ja kykykoulu?

 

Pelaajille

Näistä tapahtumissa tarkoituksena on tarjota lisäharjoittelua motivoituneille ja innokkaille TKT:n E-D -ikäluokkien (10-13-vuotiaat) pelaajille kerran viikossa. Tapahtumat eivät korvaa joukkueen omia harjoituksia. Painopistealueina tulevat olemaan mm. pallonhallinta, ensimmäinen kosketus, peliasento, pelattavaksi liikkuminen, 1v1- ja 2v1-tilanteiden ratkaiseminen. Asioita opetellaan pelaamisen kautta.

Tapahtumaan osallistuvien pelaajien tulee olla viisi minuuttia ennen tapahtumaa valmiina harjoittelemaan. Pelaajien varustukseen kuuluvat olosuhteisiin sopivat vaatteet sekä oma pallo, säärisuojat ja juomapullo. Lisäksi pelaaja pitää huolta, että mm. hänen pallonsa käyttökuntoinen eli siinä riittävästi ilmaa. Mikäli pallopumpulle on tarvetta, niin sellainen löytyy paikan päältä harjoituksista.

 

Joukkueen rooli               

Joukkueiden toimihenkilöt ovat valinneet osallistujat omasta joukkueestaan. Halukkailla joukkueille on ollut mahdollisuus ilmoittaa sovittu määrä pelaajia / joukkue osallistumaan taito- ja kykykouluun.

Seuraavia tekijöitä on huomioitu pelaajavalintaa tehdessä:

  • Pelaaja haluaa itse osallistua tapahtumiin
  • Pelaaja ottaa vastuuta omasta tekemisestään
  • Pelaaja osaa toimia osana ryhmää
  • Pelaaja omaa kannustavan ja positiivisen asenteen
  • Pelaaja toimii hyvien käytöstapojen mukaisesti

Edellä mainittujen asioiden lisäksi liikunnallisesta lahjakkuudesta, sosiaalisuudesta ja hyvistä jalkapallotaidoista on ollut etua valinnan suhteen.

 

Lisätiedot                        

TKT:n jalkapallojaoston puheenjohtaja, Jari Kosola

050 338 5699 / jari.kosola@hotmail.com