TKT Jalkapallo ei ota vastaan Kolmosen paikkaa kaudelle 2024 – pelit jatkuvat muissa sarjoissa

12.12.2023

TKT:n jalkapallojaosto päätti marraskuun lopulla olla ottamatta vastaan miesten Palloliiton läntisen alueen Kolmosen paikkaa ensi kaudelle. Syynä päätökseen on puhtaasti resurssien puute. 

-Kauden päätyttyä kävimme keskusteluja seuran sisällä ja totesimme, että tämä vaihtoehto on varsin todennäköinen. Syksyn aikana tämä ratkaisu vain vahvistui ja lopulta luopuminen oli selvä asia, kertoo jalkapallojaoston puheenjohtaja ja joukkueen pitkäaikainen joukkueenjohtaja Joonas Mäenpää. 

-Kolmosen joukkuetta on pyöritetty jo monta vuotta vajaamiehisesti eikä toiminta ole täyttänyt laadultaan edustusjoukkuetoiminnan tunnusmerkkejä. Samalla joukkueen ylläpitäminen on syönyt jaoston resursseja muulta toiminnalta. Koska joukkueen taakse ei löydetty uutta uskottavaa taustaryhmää, nähtiin parhaaksi luopua sarjapaikasta, jotta seurassa voidaan keskittyä ennen kaikkea junioritoiminnan kehittämiseen. 

TKT Jalkapallojaosto kertoi aiemmin syksyllä vahvasta panostamisestaan harrastejalkapalloon tulevaisuudessa. Näin ollen Kolmosen paikasta luopuminen ei ole kohtalokas isku seuralle. 

-Kolmosen paikka ei ole tällä haavaa seurallemme henki ja elämä. Meillä on iso remontti edessämme jalkapallo- ja urheiluseurana ja vaikka lippulaivasta luopuminen on etenkin itselleni haikeaa, on pakko uskoa, että uuden polun päässä on jotain parempaa. 

Mäenpää myös muistuttaa, että kilpatoiminta ei suinkaan siniharmaissa lopu, vaikka miesten edustusjoukkue nyt päättääkin taipaleensa. 

-Meillä on miesten ja naisten joukkueet sekä jalkapallossa että futsalissa ja etenkin naisten Kakkosen joukkueen toimintaa haluamme kehittää eteenpäin jatkossa. Kaikilla joukkueilla on jatkossakin mahdollisuus kehittyä oman potentiaalinsa huipulle, Mäenpää päättää.