SPL Tampereen piirin pelaajakyselyn tulokset TKT:n osalta

23.12.2013

SPL Tampereen piirin Grassroots-valiokunta valmisteli kuluneen vuoden aikana kyselyn piirin E-B -juniori-ikäisille pelaajille, johon pelaajat vastasivat pari kuukautta sitten. Nyt tulokset on julkaistu ja tässä on koko kyselyn tulokset, sekä lisänä on TKT:n osuus kyselystä. Pelaajakyselyn yhteenvedot löytyvät tämän viestin liitteinä.

 

Piirin nuoriso- ja seuratoimintapäällikön (Mikko Tulonen) tekemä sanallinen yhteenveto kokonaisuudesta:

"- Lajivalinta on tehty, koska pelaaminen on hauskaa. Jalkapallon pelaamisen pitää olla kivaa. Tämä lähtökohta pitää muistaa ja todella toteuttaa. Älkäämme pitäkö sitä itsestään selvänä asiana. Vanhempien oma pelaajatausta on vain pienessä roolissa.

- Halu kehittyä ja menestyä nousee jopa tärkeämmäksi kuin hyvät kaverit ja joukkuehenki. Tytöille joukkuehengen merkitys on hieman tärkeämpää.

- Valtaosa pelaajista asuu 10 kilometrin sisällä harjoituspaikoista. Tavoitteellisemmin toimivia pelaajia tulee kauempaa kuin harrastepelaajia. Harrastepelaajista useampi on aloittanut myöhemmin. Myös 14-vuotiaana tai vanhempana aloittaneita on mukana toiminnassa (noin kymmenesosa).

- Valtaosa on aloittanut toiminnan alle 10-vuotiaana. Toimintaan on haluttu tulla mukaan myös myöhemmin, mikä sekin on hyvä asia. Pojat aloittavat tyttöjä enemmän 6-vuotiaana ja nuorempana. Tytöistä selvästi useampi aloittaa 10-11-vuotiaana.

- Tavoitteet ovat pelaajilla suhteettomankin korkealla. Huomioitavaa on myös liiga- ja edustusjoukkuetason vähäinen kiinnostus. Tähän olisi tärkeä pystyä vaikuttamaan.

- Hieman yli puolet ei harrasta muita lajeja.

- Omalla ajalla harjoittelua on riittämättömästi. Tämä ei kohtaa lainkaan tavoitteiden kanssa, edes tavoitteellisilla pelaajilla.

- 55%:lle tarjotaan toimintaa 3-4 kertaa viikossa. 10% haluaisi toimintaa 7 kertaa viikossa tai enemmän, mutta vain 4%:lle tätä tarjotaan. 5-6 kertaa viikossakin toimintaa haluavia on enemmän kuin vastaavaa tarjontaa. Miten vastaamme haasteeseen?

- Noin puolet on kiinnostuneita erotuomaritoiminnasta tai eivät osaa vielä sanoa. Tämä potentiaali on tärkeä osata hyödyntää.

- Seuratoimintaa mukaan tulemiseen on potentiaalia, moni ei osaa sanoa vielä kiinnostuksestaan. Tässä on mahdollisuus vaikuttaa."

 

TKT:n nuorisopäällikön (Roope Nutikka) tekemä lyhyt sanallinen yhteenveto seuran omasta kokonaisuudesta:

"- Seuramme valmentajia arvostetaan, kokonaisarvosana oli 3,55/4,00. Tämä on todella hyvä ja arvostettava tulos.

- Seuramme pelaajat haluavat pelaajina ja menestyä, joten meidän pitää pystyä myös jatkossa luomaan valmiuksia siihen. He myös haluavat joukkueidensa menestyvän.

- Enemmistö pelaajista (49 %) harjoittelee kerran tai kahdesti viikossa omalla ajallaan, tätä lukua pitää pyrkiä parantamaan ja kannustamaan pelaajia omatoimiseen tekemiseen omalla ajallaan.

- Suurimalla osalla (78 %) on tapahtumia 3-4 kertaa viikossa, mutta osa (31 %) haluaisi 5-6 tapahtumaan viikkoon ja vielä pieni osa (12 %) haluaa vähintään seitsemän tapahtumaa viikkoon. Meidän pitää miettiä miten voisimme mahdollistaa nämä lisäharjoitukset.

- Pelaajista 37 % olisi halukas toiminaan seuratoiminnassa peliuransa jälkeen. Tässä on iso voimavara, jota on pyrittävä hyödyntämään.

Liitteet