Kädenvääntö

Tervetuloa Suomen suurimman kädenvääntöseuran TKT-Nääsväännön kotisivuille!

 

Kädenvääntö on kilpaurheilumuoto ja vapaa-ajan harrastus Kilpakädenvääntöön kuuluu aina virallinen kädenvääntöpöytä ja kisatilanteessa on mukana tuomari, joka huolehtii ottelun aloitusasennon tasapuolisuudesta, sääntöjen noudattamisesta ja ottelijoiden turvallisuudesta. Kädenväännön harrastamisen voi aloittaa missä iässä tahansa, lajilla ei ole virallista ala- eikä yläikärajaa. Suosittelemamme lajiharjoittelun aloitusikä on kuitenkin n. 13 vuotta.

Kilpasarjoja löytyy molemmilla käsillä, miehille, naisille, junioreille (U16, U18, U21), mastereille (yli 40 v.), grand mastereille (yli 50 v.), liinkuntarajoitteisille, sekä myös noviiseille, eli aloittejoille. Sarjat jakautuvat vielä painoluokittain kilpailusta riippuen.


Lajin täydelliset säännöt pääset lukemaan englanniksi tästä ja suomeksi tästä.

 

TKT-Nääsvääntö sai alkunsa muutamien intohimoisten ja lajille omistautuneiden urheilijoiden ajatuksesta kehittää silloisen reeniporukan ”Kultaranteiden” toimintaa. Tavoitteena oli parantaa kilpailumenestystä, harjoitteluolosuhteita, yhteistoimintaa ja taloutta. Niinpä vuonna 1994 esitettiin vaihtoehtoa liittyä Tampereen kisatoverit ry:n alajaostoksi, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän jälkeen seuramme on voittanut suomenmestaruuden joukkueena vuosina 2002, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017 sekä 2019  ja seuramme jäsenet ovat voittaneet lukuisia suomenmestaruuksia, useita euroopanmestaruuksia sekä myös yhden maailmanmestaruuden. Tällä hetkellä seuraamme kuuluu vajaa kolmekymmentä kilpavääntäjää. 
Nääsväännön menestys pohjautuu tinkimättömään haluun olla paras siinä mitä se tekee, ja oppia on haettu niin harjoitteluun, kilpailemiseen kuin myös kovan tason kilpailuiden järjestämiseen ympäri maailman.

 

Treenit Tampereella Kaukajärven vapaa-aikatalon kuntosalilla (Käätykatu 8) tiistaisin klo 18:30-20:00 valmennusvastaajien Ville Heinosen, Niko Eerolan ja J-P Mäntymaan johdolla. Ovesta sisään ja rappuset alas. 

HUOM. kesäaikaan kesä-elokuu 2020 treenataan poikkeuksellisesti keskiviikkoisin klo 17-18.30.

Lajin kokeileminen ja seuraan liittyminen ovat hyvin helppoja. Laitat vain viestiä (esim. fb:n kautta) etukäteen, että olet tulossa treeneihin ja sitten ilmestyt paikalle. Seuraan liittymistä kysytään vasta muutaman treenin jälkeen, joten sinulla on hyvää aikaa miettiä ja tunnustella, että onko laji sinua varten.

Kokelun jälkeen käy täyttämässä ILMOITTAUTUMISLOMAKE, niin sinut kirjataan seuran jäseneksi.

Ajankohtaisimmat kuulumisemme löydät fb-sivujemme kautta.

 

Tietoa tulevista kilpailuista, tuloksista yms. löydät Suomen Kädenvääntöliitto Ry:n kotisivuilta.

 

Yhteydenotot puheenjohtajallemme tai toiminnanjohtajalle. Vaihtoehtoisesti voit myös laittaa yksityisviestiä fb-sivujemme kautta.

Kunniapuheenjohtaja sekä SKVL:n varapuheenjohtaja/SKVL:n päätuomari
Ville Mutikainen
0442819805
mansearmsport@gmail.com
ville.mutikainen@skvl.net

Toiminnanjohtaja Ville Heinonen
0408198881
villeheinonen93@gmail.com

 

To armwrestle or not to armwrestle
What a stupid question