Kädenvääntö

Tervetuloa Suomen suurimman kädenvääntöseuran TKT-Nääsväännön kotisivuille!

 

Kädenvääntö on kilpaurheilumuoto ja vapaa-ajan harrastus Kilpakädenvääntöön kuuluu aina virallinen kädenvääntöpöytä ja kisatilanteessa on mukana tuomari, joka huolehtii ottelun aloitusasennon tasapuolisuudesta, sääntöjen noudattamisesta ja ottelijoiden turvallisuudesta. Kädenväännön harrastamisen voi aloittaa missä iässä tahansa, lajilla ei ole virallista ala- eikä yläikärajaa. Suosittelemamme lajiharjoittelun aloitusikä on kuitenkin n. 13 vuotta.

Kilpasarjoja löytyy molemmilla käsillä, miehille, naisille, junioreille (U16, U18, U21), mastereille (yli 40 v.), grand mastereille (yli 50 v.), liinkuntarajoitteisille, sekä myös noviiseille, eli aloittejoille. Sarjat jakautuvat vielä painoluokittain kilpailusta riippuen.


Lajin täydelliset säännöt pääset lukemaan englanniksi tästä ja suomeksi tästä.

 

TKT-Nääsvääntö sai alkunsa muutamien intohimoisten ja lajille omistautuneiden urheilijoiden ajatuksesta kehittää silloisen reeniporukan ”Kultaranteiden” toimintaa. Tavoitteena oli parantaa kilpailumenestystä, harjoitteluolosuhteita, yhteistoimintaa ja taloutta. Niinpä vuonna 1994 esitettiin vaihtoehtoa liittyä Tampereen kisatoverit ry:n alajaostoksi, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän jälkeen seuramme on voittanut suomenmestaruuden joukkueena vuosina 2002, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2019, 2020  ja seuramme jäsenet ovat voittaneet lukuisia suomenmestaruuksia, useita euroopanmestaruuksia sekä myös maailmanmestaruuksia.

 
Nääsväännön menestys pohjautuu yhdessä tekemiseen ja turvalliseen sekä monipuoliseen lajiharjoitteluun Suomen parhaiden valmentajien opastamana. Seurassa on tilaa niin harrastuspohjalla lajia harjoittaville kuin myös lajin huipulle tähtääville. Teemme yhteistyötä Suomessa muiden seurojen kanssa ja oppia harjoitteluun saadaan myös kansainvälisestä yhteistyöstä. 

 

Treenit ja osallistuminen

 

Yhteiset treenit Tampereella omalla salilla tiistaisin klo 18.30-20.00 Tampereella Kaukajärvellä Lastikankatu 3 tila 19. valmennusvastaajien Ville Heinosen, Niko Eerolan ja Kai Paakkasen johdolla.

Seura toimii myös Turun ja Jyväskylän alueilla.

Turun alueen harjoituksista tiedustelut: Juha Mikkonen, puh. 040-179 5850
Jyväskylän alueen harjoituksista tiedustelut: Satu Eerola, puh. 040-727 9198


Lajin kokeileminen ja seuraan liittyminen ovat hyvin helppoja. Laitat vain viestiä (esim. fb:n kautta) etukäteen, että olet tulossa treeneihin ja sitten ilmestyt paikalle. Seuraan liittymistä kysytään vasta muutaman treenin jälkeen, joten sinulla on hyvää aikaa miettiä ja tunnustella, että onko laji sinua varten.

 

Seuran jäsenyys

 

Kokelun jälkeen käy täyttämässä ILMOITTAUTUMISLOMAKE, niin sinut kirjataan seuran jäseneksi ja sinulle lähetetään jäsenmaksulasku sähköpostiin. 

Vuonna 2021 jäsenmaskun suuruun 50€/vuosi sisältäen jäsenyyden, harjoitustilojen käytön, osallistumisoikeuden seuran tapahtumiin ja kokouksiin, osallistumismaksun pro sarjojen SM-kilpailuissa yhteen sarjaan. Suomen kädenvääntöliiton alaisia kilpailuja varten hankintaan vielä erikseen kilpailulisenssi Suomisport-palvelusta. Lisätietoa lisenssistä liiton sivuilta www.skvl.net.

Jos haluat erota seurasta tai pitää muuten taukoa harjoittelusta ja kilpailuista, lähetä siitä sähköpostilla kirjallinen ilmoitus seuran sihteerille Anette Heinoselle, anette.heinonen@tampereenkisatoverit.fi. Jos et ilmoita erostasi tai tauostasi, niin perimme sinulta vuosittain jäsenmaksun.

 

Ajankohtaisimmat kuulumisemme löydät fb-sivujemme kautta.

Tietoa tulevista kilpailuista, tuloksista yms. löydät Suomen Kädenvääntöliitto Ry:n kotisivuilta.

 

Yhteydenotot puheenjohtajallemme tai toiminnanjohtajalle. Vaihtoehtoisesti voit myös laittaa yksityisviestiä fb-sivujemme kautta.

Kunniapuheenjohtaja sekä SKVL:n varapuheenjohtaja/SKVL:n päätuomari
Ville Mutikainen
0442819805
mansearmsport@gmail.com
ville.mutikainen@skvl.net

Toiminnanjohtaja/valmennusvastaava Ville Heinonen
0408198881
villeheinonen93@gmail.com

 

To armwrestle or not to armwrestle
What a stupid question


 

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.