TKT100 juhlajulkaisu

TKT100 juhlakirjaa; 100 vuotta tahtoa ja toveruutta on nyt saatavilla.

 

Kirjan hinta 70€ ja kirjaa voi noutaa toimistolta sen aukioloaikoina.

Koronavirustilanteen vuoksi toimisto on toistaiseksi kiinni ja mietimme vaihtoehtoisia tapoja kirjan toimittamiseen.

Kirjan maksu onnistuu tilisiirrolla seuraavilla maksutiedoilla:

Saaja: Tampereen Kisatoverit ry

Summa: 70€ (tai oheinen summa kerrottuna varattujen kirjojen määrällä)

TIlinumero: FI33 1146 3007 2095 28

Viesti: TKT100 juhlakirja ja ”oma nimi”

 

Toimiston auettua maksu onnistuu myös käteis- ja korttimaksuna TKT:n toimistolla, Teiskontie 14, 33540 Tampere.

 

Kirjailija Matti Wacklin kuvailee kirjaa seuraavanlaisesti:

 

TKT:n satavuotisjuhlakirjan lähtökohtana on avata lukijoille kisatoverilaisia tarinoita. Teosta varten on haastateltu eri-ikäisiä ja eri lajien harrastajia, jotka kertovat oman TKT-tarinansa. Tarkoitus on näyttää lukijalle millaisin eväin nyt jo kokonaisen vuosisadan täyttävä seura on jaksanut poikkeuksellisen kunnioitettavaan ikään. Sekin, miksi Kisatoverit on äärimmäisen yhteisöllinen, käy selväksi. 

Haastatteluissa palataan kultaisiin vuosikymmeniin, jolloin TKT oli myös huippu-urheiluseura. Yhteiskunnan muutokset ja urheilun kaupallistuminen on pakottanut aatteellisuudesta ja talkootyöstä eläneen seuran uuden pohdintaan. Tänään haasteet ovat erilaisia kuin esimerkiksi vuonna 1920. TKT on valinnut tiensä. Se on  kasvattaja- ja harrastajaseura, joka tunnistaa myös sosiaalisen vastuunsa. Ytimessä on edelleen yhteisöllisyys.

TKT:stä on aiemmin julkaistu kaksi historiakirjaa. Kultaiset vuodet on tallennettu. Siksi uusi teos lähestyy kohdettaan eri näkökulmasta kuin perinteiset historiakirjat. Haastattelujen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat laajasta valikoimasta poimitut valokuvat, joista lähes kaikki ovat kirjoissa ennen julkaisemattomia. Ne ovat peräisin seuran arkistoista ja haastateltavilta.

 

Varaa oma teoksesi täyttämällä alla oleva lomake huollellisesti. Julkaisutapahtumasta tiedotetaan kaikille varauksen tehneille.