Muistoja kesältä, mitä supersynttäreistä raportoitiin eteenpäin?

28.1.2018


Tiivistelmä TKT:n Suomi 100 -juhlatapahtuman, Supersynttärien loppukyselystä

 

Vuonna 2017 järjestettiin Suomen 100-vuotisen historian juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 -juhlatapahtumia ympäri Suomen. Erilaisten toimijoiden oli mahdollista hakea omille tapahtumilleen ns. Suomi 100 -juhlatapahtuman statusta. TKT sellaista haki ja järjesti oman tapahtumansa, Supersynttärit kesällä 2017 Ensilässä. Tässä on muutamia olennaisimpia asioita koskevia vastauksia TKT:n Valtioneuvoston kanslialle palauttamasta loppukyselystä. Oheisista kuvista näkyy osa tapahtumaan osallistuneista henkilöistä.

 

Lyhyt kuvaus hankkeen toteutuneesta toiminnasta?

- "Kutsuimme Supersynttäreille kaikki urheiluseuramme TKT:n tasavuosia vuonna 2017 täyttäneet jäsenet perheineen ja ystävineen. Paikalla seuramme valmennuskeskus Ensilässä oli 70 henkilöä. Päivä alkoi lipun nostolla, jatkui kakkukahveilla ja tuttujen kanssa juttelulla. Sankareiden ikähaitari oli 10-95 vuotta. Etenkin iäkkäämmille juhlijoille päivän parasta antia oli varmasti vanhojen tuttujen tapaaminen ja yhteisten kokemusten muistelu.

Saimme todella paljon kiitosta päivän järjestämisestä!"

Mitkä olivat hankkeenne tärkeimmät tavoitteet?

- ”Eri sukupolvien tutustuminen toisiinsa, seuratoimijoiden "jälleennäkeminen", seura-aktiivien palkitseminen ja huomioiminen.”

Mikä hankkeessa onnistui erityisen hyvin/epäonnistui?

- "Tapahtumaan saapuneiden ilo ja tyytyväisyys tuottivat meille järjestäjille eniten iloa.

Pettymystä tuotti lasten ja nuorten vähäinen määrä. 10-vuotiaita paikalla oli kaksi, 20-vuotiaita 1 henkilö ja 30-vuotiaita ei ollut lainkaan. Sankareiden pääosa oli yli 60-vuotiaita.

Mutta vaikka hieman epäonnistuimme sukupolvien yhdistämis-ajatuksessamme, onnistuimme siinä sivussa sitäkin paremmin iäkkäämpien seuratoimjoiden jälleen tapaamisessa."

Syntyikö hankkeen myötä uusia kontakteja ja/tai verkostoja ja/tai uutta yhteistyötä?

- ”Kyllä”

Minkälaisia uudet kontaktit ja/tai uudet verkostot pääsääntöisesti olivat?

- ”Paikallisia”

Jatkuuko yhteistyö uusien kontaktien ja/tai verkostojen kanssa hankkeenne päättymisen jälkeen?

”Kyllä”

Miten arvioit hankkeen toiminnan jatkuvan?

- ”Saattaa olla, että Supersynttäreistä muodostuu jonkinlainen perinne. Eli joka kesä kutsumme kakulle tasavuosia täyttävät.”