Jännittäviä pelejä ja upeaa tunnelmaa Pyynikillä

24.8.2020

Miehet juhlivat Kalle Sintosen johto-osumaa. Kuva: Clara Lahtinen
Miehet juhlivat Kalle Sintosen johto-osumaa. Kuva: Clara Lahtinen
Palloliiton aluepäällikkö Jouni Koivuniemi toi tervehdyksen satavuotiaalle seuralle. Kuva: Clara Lahtinen
Palloliiton aluepäällikkö Jouni Koivuniemi toi tervehdyksen satavuotiaalle seuralle. Kuva: Clara Lahtinen
Naisten taistelu ei aivan riittänyt pisteille asti. Kuva: Clara Lahtinen
Naisten taistelu ei aivan riittänyt pisteille asti. Kuva: Clara Lahtinen
Naisten ja miesten joukkue asettui otteluiden välillä yhteiskuvaan. Kuva: Clara Lahtinen
Naisten ja miesten joukkue asettui otteluiden välillä yhteiskuvaan. Kuva: Clara Lahtinen
Palloliitto lahjoitti juniKuva: Clara Lahtinenoreille säkillisen palloja.
Palloliitto lahjoitti juniKuva: Clara Lahtinenoreille säkillisen palloja.

TKT:n jalkapalloväki juhlisti satavuotiasta Tampereen Kisatovereita sunnuntaina 23.8.2020 Pyynikin urheilukentällä, jossa pelattiin naisten ja miesten TKT100-juhlaottelut. Itse otteluissa TKT kärsi kummassakin niukan tappion jännittävien vaiheiden jälkeen, mutta se ei aurinkoista juhlatunnelmaa liiemmin masentanut.

TKT:n väki oli löytänyt hyvin tiensä Pyynikille ja naisten harrastejoukkueen emännöimälle kahvi- ja makkarakioskille olikin ajoittain pitkä jono, vaikka palvelu pelasikin moitteetta. Päivän ensimmäisessä ottelussa TKT:n miehet kohtasivat paikallisvastustaja ACE:n Kolmosen kamppailussa. Ennakkoon ottelusta odotettiin tasaväkistä ja sellainen kamppailu saatiinkin. TKT meni ensimmäisellä jaksolla johtoon Kalle Sintosen maalilla ja piti johtoasemansa taukoon saakka.

Tunnin kohdalla ACE tuli tasoihin TKT-puolustuksen suosiollisella avustuksella, kun Roope Jetsu pääsi laukomaan pallon TKT-maaliin. Peli jatkui tasaväkisenä, mutta juuri kun varsinainen peliaika oli umpeutumassa, pääsi ACE vyöryttämään hyvän hyökkäyksen isäntien maalille ja Rasmus Hämäläinen laukoi pallon vastustamattomasti toistamiseen maalivahti Juuso Saikkosen selän taakse. Näin pisteet vierailija ACElle ja TKT sai maistaa tappion katkeraa kalkkia.

Välittömästi miesten ottelun jälkeen oli aika esittää tervehdykset satavuotiaalle seuralle. Kentälle järjestäytyivät sekä miesten, että naisten joukkueet, P7- joukkue ja jaoston jäsenet. Päivän kutsuvieraana Palloliiton tervehdyksen esitti Palloliiton aluepäällikkö Jouni Koivuniemi.

Puheessa Koivuniemi kiitti vuolaasti TKT:ta sen tekemästä työstä ja toivotti onnea myös seuraavalle sadalle vuodelle. Koivuniemi oli myös ennakkoon kysellyt seuralaisten ajatuksia TKT:sta ja kertoi olleensa vaikuttunut siitä yhteistyön hengestä, joka seurassa vallitsee. Lopuksi Koivuniemi ojensi TKT:n junioreille kassillisen palloja, jotka tulevat kovaan käyttöön.

Lyhyen tauon jälkeen ja sateen kasteltua sopivasti kentän oli aika aloittaa päivän toinen juhlaottelu, nimittäin naisten Kakkosen peli TKT-JyPK/2 (Jyväskylä). TKT aloitti tämänkin ottelun räväkästi ja siirtyi noin vartin kohdalla 1-0 -johtoon Vivia Salosen komealla nostolla yli JyPK-vahdin.

Tämän jälkeen koitti kuitenkin TKT:lle varsin synkkä kymmenminuuttinen. Ensin TKT pelasi pallon harmittavasti omaan maaliin, mikä löi koko joukkueen lukkoon. JyPKin kokeneet liiga-avut käyttivät etsikkoaikansa hyvin hyödykseen ja pian peli oli jo 1-3. Onneksi siniharmaat pääsivät pian takaisin peliin ja aivan ensimmäisen jakson lopulla Noora Rapo toi TKT:n kulmapotkusta maalin päähän.

Toiselle jaksolle TKT tuli päättäväisesti ja tasoitusta haettiin koko 45 minuuttisen ajan. Sellaista ei kuitenkaan enää syntynyt, joten jyväskyläläiset nappasivat kolme pistettä kotimatkalleen.

Sekä miesten että naisten joukkueet olivat otteluiden jälkeen tietenkin harmissaan, sillä tärkeitä sarjapisteitä oli otettavissa. Silti hienosta päivästä jäi varmasti paljon käteen niin pelaajille kuin kaikille katsojillekin. Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille!

Erityiskiitos myös Petteri Tynille, jonka ansiosta molemmat ottelut saatiin tuotettua laadukkaasti myös Aamulehden sivuille, jossa tallenteet on nähtävissä: https://www.aamulehti.fi/a/9d1a4f1a-6903-4a67-917b-7bbab906e60b?c=1522737894164

Ohessa valokuvia, joista välittyy hienosti päivän tunnelma kaikille. Kuvat: Clara Lahtinen. Lisää kuvia löytyy täältä!