Raporttia Piiricupien finaaleista

18.8.2013

 Sunnuntaina 18.8. pelattiin Piiricupien finaalit Ratinan stadionilla upeissa puitteissa. Tässä on hieman yhteenvetoa päivän tapahtumista ja sokerina pohjalla on vielä extrajuttu.

 

12:00 D12-pojat TPV - TKT 3-2 (0-0)

 Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat D12-poikien puolella paikallisjoukkueet TPV ja TKT. Joukkueet olivat toisilleen ennestään tuttuja ja molemmat joukkueista pelaa syyskierroksella korkeinta alueellista sarjatasoa, Etelä-Länsi -liigaa.

 Ottelu noudatti pitkälti joukkueiden viime aikojen keskinäisten ottelujen kaavaa, peli oli tasaista ja molemmilla oli hetkensä pelissä. Maalittoman avauspuoliajan jälkeen TPV iski heti kahdesti. Siniharmaiden alakerran keskusta tarjosi tilaa ja vastustajan mies hyödynsi tämän kahdesti.

 Ottelun loppupuolella TKT kavensi. Eero Hyväkkö pelasi keskityspallon boksiin, Petrit Zyberi jatkoi pallon Viljami Häkkiselle, joka harhautti vastustajan sivuun ja tälläsi kavennuksen. Tämän jälkeen TKT painoi pelin TPV:n päätyyn tuloksetta.

 Viimeisten minuuttien aikana maalinteko onnistui vain kahdesti rangaistuspotkusta. 54. minuutilla TPV käytti oman paikkansa ja 58. minuutin Bleond Hyseni kavensi vielä toistamiseen. Viimeisen parin minuutin aikana ei enää ollut aikaa hyvään hyökkäykseen ja punapaidat veivät cupin itselleen.

 Parasta ottelussa oli TKT:n ryhmän tekemä ryhtiliike syyskierroksen sarjapeleihin nähden, vaikka vastassa oli hyvätasoinen vastustaja. Peli oli ihan erinäköistä ja joukkueen pelaamisessa oli hyviä ja ennen kaikkea tuttuja elementtejä.

 

14:00 Miehet LaPro - KooTee 0-1 (0-1)

 Miesten finaalissa kohtasivat samassa Vitosen lohkossa pelaavat LaPro ja KooTee. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet kertaalleen molempien voittoon, joten otteluun lähdettiin tasaisista asetelmista, kun KooTee puolusti edellisvuoden voittoaan.

 Ottelun alku olikin poikkeuksellisesti harmaissa paidoissa pelanneen KooTeen hallintaa. Kun pallo pidettiin syöttelemällä liikkeellä, niin LaPro oli täysin ottava osapuoli. Hallinta konkretisoitui 12 minuutin kohdalla, kun Risto Niskanen sijoitti KooTeen johtoon.

 Ensimmäisen puolituntisen aikana ottelussa vierasjoukkueena esiintynyt KooTee ei ollut vaikeuksissa, mutta puoliajan viime minuuteilla kovaa vaihtorulettia pyörittänyt LaPro pyrki luomaan painetta KooTeen päätyyn pitkillä palloilla ilman tulosta.

 Tauko jälkeen mentiin vuorotellen joukkueiden painostaessa. LaPro pyrki pitämään vauhtia yllä vaihtorulettia tiivistämällä, kun KooTee halusi pitää palloa ja laittaa vastustajan juoksemaan. Kaava muuttui puoliajan edetessä ja pelaamisen tasoa laski pitkien pallojen myötä.

 Tappioasemassa ollut LaPro haki vain ja ainoastaan isoilla palloilla ratkaisua ja se jatkuva vääntäminen uuvutti KooTeen miehiä. Molemmilla oli hieman puolittaisia paikkoja, mutta maaliin asti kumpikaan ei sääntöjen puitteissa palloa saanut.

 Lopulta helpottava päätösvihellys toi KooTeelle toisen peräkkäisen Piiricupin voiton ja näin joukkue ei ole hävinnyt yhtään kyseisen kilpailun ottelua kahteen vuoteen. Helpolla voitto ei tullut, mutta asenne oli tänään hyvällä tasolla.

 

16:00 400 metrin haaste - Antti Salonen

 Piiricup-tapahtuman jälkeen nähtiin vielä seuran omien pelaajien kilpailu. Vedonlyönnin seurauksena Antti Salonen oli 400 metrin lähtöviivalla. Kilpailun toinen osapuoli, Tomi Lähteenkorva oli ajanottajana. Miehet olivat lyöneet vetoa siitä pystyykö Antti juoksemaan 400 metriä alle 60 sekunnissa.

 Antti Salonen lähti matkaan ja aika tarkalleen hänen ensimmäinen 200 metriä meni puolessa minuutissa. Tästä alkoi jännittäminen ja loppujen lopuksi kilpakumppani kellotti käsiajan 59,6, joka alitti minuutin rajan. Näin "Kesa" nappasi voiton vedosta suuren kannustuksen saattelemana.